Naptár

Január 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Erasmus blog

Az oldal statisztikája

MaMa124
TegnapTegnap1209
A hétenA héten3946
A hónapbanA hónapban12409
ÖsszesÖsszes160345

Nyári tábori beszámolók

Táborunk alapvető programja a musical-színjátszó szakkörünk tematikájához kapcsolódott. Minden nap musical dalokat tanultunk, valamint koreográfiákat készítettünk a zenékre. Idén először a gyerekek videoklipet is készítettek csapatonként egy tanult dalra. Ezekből a tábor utolsó napján előadást is tartottunk azoknak a szülőknek, akik meglátogattak minket, valamint a táborban pihenő többi csoportnak, nagy sikerrel.

Az éneklés és tánc mellett ismerkedtünk a Balaton-felvidékkel: látogatást tettünk a nagyvázsonyi várban, kirándultunk Révfülöpre. Fürödtünk a Balatonban, kézműveskedtünk, pólót batikoltunk. Voltak sport, szellemi és tréfás vetélkedőink, csoportversenyeink. Filmnézéssel, a napi feladatok bemutatásával, beszélgetéssel, a nap eseményeiről szóló híradó plakát készítésével zártuk a napot.  A csapatok a teljesített feladatokért „smaragdokat” gyűjtöttek, amiből a tábor utolsó napján kis emléktárgyakat „vásárolhattak” maguknak. Az utolsó estén az előadás után discóval zártuk a hetet.

A nyári jókedv után minden dalos és táncos kedvű, színház iránt érdeklődő tanulót szeretettel várunk az idei szakkörre is!

Majzik Anna, Gulyásné Szűcs Katalin szakkörvezetők

 

Káptalanfüredi tábor

Táborunk fő célja továbbra is a szabadidő, a nyaralás hasznos eltöltésének megmutatása, megtanítása volt a táborozó gyerekeknek. Kiemelt tevékenységünk a sport, az egészséges életmód iránti igény kialakítása vidám, játékos formában. Másik kiemelt területünk a kézműves foglalkozások a kézügyesség, kreativitás fejlesztésének érdekében. Csodálatos dolog látni az arcokon az alkotás adta örömöt.

Táborunkban az idén nagy hangsúlyt kapott a túrázás.

- A kerékpáros túránknálnagy figyelmet fordítottunk a felkészítésre A kerékpározás útvonala Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Balatonalmádi volt. Nagy látványosságot jelentettünk a nyaralóknak a láthatósági mellényes és kerékpáros kobakos egymás után bicikliző gyerekekkel. Ez a most már másodszor megszervezett tábori sportprogramunk nagyon sikeres volt, nagyon tetszett a gyerekeknek.

- A kerékpár túra természetesen nem váltotta ki a hagyományos gyalogtúrát, aminek a célja az idén a Csere hegy Szabadság kilátója volt. Az elején könnyű sétát egyre nehezebb szakaszok váltották fel ahogyan közeledtünk a kilátóhoz. A gyönyörű kilátás a Balatonra, Balatonalmádira, a környező hegyekre azonban bőségesen kárpótolt bennünket a felfelé kapaszkodás fáradalmaiért.

- Az idén volt még egy különleges túránk Balatonalmádiban, a "Nyitott templomok" és "Templomi körséták" címmel, ahol két idegenvezető lelkes előadásában ismerkedhettünk meg az általuk kiválasztott 3 templom történetével és egyben Vörösberény és Almádi történetével is.

Ezeken a programokon kívül természetesen az eddig már jól bevált és szeretett programok is megvalósításra kerültek: tábori vetélkedők, szobaszemle, batikolás, karkötők készítése, kitűzők rajzának tervezése és azok elkészítése, strandolás, méta, csúszdapark, esti játékok: Tabu, KRESZ, Fele sem igaz, Rókavadászat, karaoke, bográcsozás.

Soós Zsolt táborvezető

eKréta belépés

Tanker online magazin

Archív

Powered by mod LCA

Kérem kattintson a képre.