Naptár

Január 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Erasmus blog

Az oldal statisztikája

MaMa96
TegnapTegnap1209
A hétenA héten3918
A hónapbanA hónapban12381
ÖsszesÖsszes160317

Matekügyben Nyíregyházán

A legelső meglepetés, ami ért bennünket, az volt, hogy kétnapos ez a verseny, vagyis a munka mellett sokat játszhatunk és pihenhetünk is.

Szombat reggel nekivágtunk a háromórás, fárasztó útnak. Mikor megérkeztünk, megkönnyebbülten szálltunk ki az autóból, és foglaltuk el a szállást. Hamarosan elkezdődött az első forduló. Egy 13 feladatból álló kérdéssort kaptunk. Ezután következtek a sportversenyek. Volt pingpong, foci és csocsó bajnokság. A nap hamar elrepült. Fel sem tűnt, hogy már vasárnap van. Elindultunk a Nyíregyházi Állatparkba, ahol egy újabb feladatsor várt minket, amiben 10 kérdés volt, abból 9 matematikai, de egyhez viszont be kellett járni az egész állatkertet. A kezdeti lelkesedésünket egyre jobban lehűtötte a szakadó eső, de nem adtuk fel. A fiúk tovább folytatták a kutatást, mi lányok vacogva hazamentünk, és a szálláson gondolkoztunk tovább. A siker nem is maradt el, hiszen minden jó, ha a vége jó. Ugyanis az országos versenyt megnyertük!"

(Nagy Hanna 4.b osztályos tanuló tollából)

 

alt

Csapattagok: Szabó András 4.a, Mócsy Mátyás 4.b, Németh Anikó 4.z, Nagy Hanna 4.b

Felkészítő tanáruk: Ligeti Magdolna

Köszönjük a KLIK és a Szuper Suli Alapítvány anyagi támogatását.

Továbbá köszönjük Nagy Hanna apukájának és Mócsy Matyi szüleinek a segítséget.

 

A Kis Vakond Tanodája által meghirdetett matematika csapatversenyre a 2. évfolyam csapata: Jakab Áron, Kun Marcell, Sárpátki Márton és Takáts Áron 2.z osztályos tanulók sem hiába utaztak Nyíregyházára. Csak néhány gondolat a két nap élményeiből:

"A hosszú úton sokat beszélgettünk és tableteztünk." (Takáts Áron)

"Már az első nap sokféle bajnokságban vettünk részt. Barátommal, Kun Marcival megnyertük a csocsóbajnokságot." (Jakab Áron)

"Vasárnap reggel elmentünk az állatkertbe. Jártunk az ócenáriumban, fényképezkedtünk a cápákkal, megnéztük az oroszlánfókák bemutatóját." (Sárpátki Márton)

"A matekverseny azért volt jó, mert együtt dolgozhattunk négyen, és nagyjából egyformán is gondolkodtunk." (Kun Marcell)

És a siker sem maradt el, mert az előkelő második helyet sikerült megszerezni a kétfordulós versenyen, ahol Székesfehérvártól Debrecenig képviseltették magukat iskolák.

Köszönjük Tamás Eszter édesanya segítségét, aki a hosszú úton biztonsággal eljuttatott minket a verseny helyszínére, és anyáskodó gondossággal vigyázott a gyerekekre.

Az anyagi támogatást a Szuper Suli Alapítványtól és a KLIK-től kaptuk. Köszönet érte!

Csapattagok: Jakab Áron, Kun Marcell, Sárpátki Márton, Takáts Áron (2.z osztályos tanulók)

Felkészítő tanítójuk: Gácsiné Hajas Anikó

eKréta belépés

Tanker online magazin

Archív

Powered by mod LCA

Kérem kattintson a képre.