Naptár

Január 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Erasmus blog

Az oldal statisztikája

MaMa514
TegnapTegnap1015
A hétenA héten3127
A hónapbanA hónapban11590
ÖsszesÖsszes159526

Évzáró hangversenyünkről

Az esemény megrendezésére az iskola tornatermében került sor, amit kizárólag erre az alkalomra díszítettek föl. Az igényes dekoráción mosolygó hangszerek és ez a felirat várta a vendégeket: ÖRÖMÖT A FÖLDRE. A helyszín már jóval az előadás megkezdése előtt megtelt izgatott szülőkkel, hozzátartozókkal.

Mi – azaz a Jubiláte Nagykórus – ezalatt a teremben az utolsó simításokat végeztük a darabokon. Az énekkar ugyanis már régóta készült erre a nagy eseményre.

A műsort az 1.z osztály kezdte népi gyermekjátékaival. Felkészítőjük, Korcsok Bernadett igazán büszke lehetett kis tanítványaira. Majd az igazgató úr, Bella Tibor beszéde következett. Szerencsére megtartotta jó szokását, és idén sem írt hosszú beszédet. Ebben kiemelte a kórus egész éves munkáját, valamint megemlékezett a zenei tagozat ezévi sikereiről. Ezután a 8.z osztályosok búcsúműsora következett: musical részletek Andrew Lloyd Webbertől. Többek között a Jézus Krisztus Szupersztárból és az Operaház fantomjából csendültek fel halhatatlan dallamok. A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Intézmény vonós kamarazenekara egy Sosztakovics-keringőt adott elő Hlács Gusztávné Ági néni vezetésével. A produkcióból sugárzott a profizmus. Az iskola egykori diákjaiból álló Örökdiák Tavasz Kórus Princz Egonné vezényletével lépett fel. A legidősebb kórustagok már lassan harminc éve járnak vissza énekelni Éva nénihez.

Ezalatt mi a teremben feszülten várakoztunk. A nyolcadikosok is visszaértek, s mindenki csendben készült a bevonulásra.

Kint közben folytatódott a műsor. A Kicsinyek Kórusa részleteket adott elő Ránki György: Muzsikus Péter Hangszerországban c. gyermekoperájából, amit Gordos Anna és Szabó Ági néni tanított be a gyerekeknek. Láthattunk e műsorban néptáncbemutatót, hallhattunk kórusműveket, egyszóval sokféle művészeti ág tökéletes harmóniáját. A produkciót fellelkesült ováció követte. Iskolánk rendkívül tehetséges diákja, Brindzik Borbála is fellépett, aki már több zongoraversenyt is megnyert. Az ő előadásában hallhattuk Chopintől a Cisz-moll noktürnt. Mialatt játszott, egy koncertterem némasága borult a tornateremre. Ezután következtünk mi, azaz a Jubiláte Nagykórus. Ez alkalomból iskolánk régi diákjai is erősítették a basszus szólamot, akik az érettségi szünet ideje alatt is eljöttek, és időt szakítottak régi iskolájukra. Zenetörténeti utazást tettünk: dalokat énekeltünk az őskortól napjainkig. Bolyosné Pethő Ildikó kísért minket zongorán. Az utolsó számban, az afrikai népdalban vendégszereplőnk is volt: Tóth Olivér, az Akadémiai Kórustársaság szólistája. A záródallam után a közönség alig bírta abbahagyni a tapsolást. Ekkor felvonultak a kisebbek és az Örökdiák kórus is. A színpadot az összkar 120 fős tömege töltötte be. Előadásunkban Giuseppe Verdi Nabucco c. operájának Rabszolga kórusa hangzott fel, és mint egy himnusz áradt szét a teremben. Hatalmas sikert aratott: a közönség öt percen keresztül állva tapsolt.

Iskolánk újabb eseményekkel dús évet tudhat maga mögött, melynek egyik kiemelkedő záróakkordja volt ez a koncert."

Kelemen Máté 7.z osztályos tanuló

eKréta belépés

Tanker online magazin

Archív

Powered by mod LCA

Kérem kattintson a képre.