Naptár

December 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Erasmus blog

Az oldal statisztikája

MaMa422
TegnapTegnap721
A hétenA héten3975
A hónapbanA hónapban9915
ÖsszesÖsszes139701

Fontos információk!


 Tisztelt Szülők!

A karácsonyi hangversenyre a támogatói jegyek elfogytak.

Kérjük, hogy e miatt már ne fáradjanak be az iskolába!

Köszönettel:

az iskola vezetősége


Áldott, békés karácsonyt és eredményekben gazdag boldog új évet kíván az iskola vezetősége és pedagógusai!

Nagyobb méretben való megtekintés


  Takarító állás (Frissítve 2018.10.17)


FONTOS! [eKréta] Gondviselői regisztráció menete


Nagyobb méretben való megtekintés

„ÉP TESTBEN…” – AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT

Első klubdélutánunk központi témája a mozgás és a sport volt, ahol vendégeink között köszöntöttük Martinek János többszörös olimpiai bajnok öttusázót, Szegedi Janka volt diákunkat, a Testnevelési Egyetem hallgatóját, Wehovszky Vivien végzős diákunkat, a magyar ritmikus gimnasztika válogatott tagját valamint Soós Zsolt testnevelő tanárunkat. Sikeres sportemberekként meséltek saját tapasztalataikról, élményeikről, sikereikről. A délután során sok érdekes kérdés merült fel a szabadidős sporttal, versenysporttal, az aktív sport tanulásra és teljesítményre gyakorolt hatásával kapcsolatban. Martinek János készségesen válaszolt az olimpiai felkészüléssel, a versenyekkel kapcsolatos kérdéseinkre. A diáksportban is jártas szakemberként beszélt az iskolák közötti versenyek lehetőségeiről, jelentőségéről. Soós Zsolt az iskola és a kerület adottságait vázolta fel.

Diákjaink előzetesen felmérést készítettek osztályaikban arról, hogy hányan sportolnak rendszeresen, és ez milyen sportágakat érint. Nagy örömünkre szolgált, hogy az osztályok átlagosan 2/3-a aktív sportoló, emellett többen szabadidejükben rendszeresen mozognak. A sportágak széles választékát, 49 sportágat sikerült összegyűjtenie tanulóinknak, amelyeket egyesületi szinten vagy alkalmilag űznek saját örömükre és egészségük védelmének érdekében.

A délután különleges élménye volt, hogy Martinek János elhozta magával olimpiai érmeit, amiket a gyerekek nemcsak megnézhettek, de kézbe is foghattak.

Örömmel vettük, hogy programunkon az osztályok képviselői mellett megjelentek iskolánk tanárai és érdeklődő szülők is.

Következő alkalommal délutáni beszélgetésünk középpontjában az egészséges táplálkozás áll. Terveink szerint a vendégek között helyet foglal majd dietetikus szakember, mesterszakács, az iskolai büfé vezetője és olyan sportember, akinek különösen figyelnie kell az étrendjére. A március közepére tervezett délutánunkra is szeretettel várunk minden érdeklődőt!

                                                           A Gregor József Általános Iskola Diákönkormányzata,

                                                                       Dávid Krisztina, a DÖK segítő tanára

 

Képek

eKréta belépés

Tanker online magazin

Archív

Powered by mod LCA